Slagersfamilie LeJeune

Vier generaties passie voor puur vlees.

Meer dan 100 jaar ervaring in smaak en kwaliteit

Al vier generaties worden tradities en receptuur van vader op zoon overgedragen. Inmiddels staat Jean Maurice LeJeune al jaren aan het roer. Trots om voort te kunnen zetten wat overgrootvader Leo ooit opgezet, maar vooral trots op vader Jean die van de slagerij een echt bedrijf heeft weten te maken.

Aan het authentieke karakter, de ambachtelijke werkwijze en familiereceptuur wordt vol overtuiging vastgehouden, maar uiteraard zijn er door de jaren heen ook verrassende nieuwe specialiteiten ontstaan.

Onze band met de klanten blijft het allerbelangrijkst: het persoonlijke, de gezelligheid, de tijd nemen voor elkaar en voor goed advies. Mooie producten en trouwe klanten die ons waarderen, daar werken we tenslotte met plezier voor!

Leo LeJeune.jpg

Overgrootvader Leo LeJeune

In 1906 betrok Leo het pand aan de Willem II straat, waar Slagerij LeJeune nu nog altijd gevestigd is.

Destijds al een prachtige straat met vele ambachtelijke en gegoede winkels. Leo LeJeune wist hier naam te maken als slagerij met de heerlijkste worsten. In 1945 droeg hij de slagerij over aan drie van zijn zoons

Jean, Mathieu en Joop LeJeune.jpg

Grootvader Jean en neven Mathieu en Joop

Toegewijd slaagden zonen Jean, Mathieu en Joop erin de slagerij voort te zetten. Ze wisten geschikte leveranciers aan zich te binden en heerlijke nieuwe specialiteiten te ontwikkelen, die nu nog altijd in de slagerij worden verkocht. Gezamenlijk maakten ze Slagerij LeJeune tot een begrip in Tilburg en ver daarbuiten.

Jean LeJeune.jpg

Vader Jean

De derde generatie heeft met vader Jean het verschil weten te maken voor slagerij LeJeune. Op het moment dat zijn zoon de winkel overnam, stond er een gerenommeerd slagersbedrijf dat bruiste van de passie en smaak. Een sfeer en kwaliteit die Jean Maurice met plezier in stand weet te houden, mede dankzij vader Jean, die nog bijna dagelijks in de slagerij te vinden is.

De huidige generatie met Jean Maurice aan het roer

Wekelijks begroet Jean Maurice de klanten in zijn winkel, het merendeel kent hij zelfs bij naam en smaak. Met trots houdt hij vast aan het ambacht en de inbreng van eerdere generaties. Met plezier geeft hij daar zijn eigen draai aan.

“In dit vak moet je wellicht een beetje eigenwijs zijn. Vasthouden aan waar je goed in bent, niet met alle winden meewaaien en tegelijkertijd je open ogen houden voor mooie nieuwe producten. Slager is tenslotte niet zomaar een vak. De combinatie van goed zijn voor je vlees, je winkel en je klanten is essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat de enige manier om echte kwaliteit te kunnen blijven leveren, is te weten wat je verkoopt en controle te houden over het gehele proces. Alleen zo kan ik mijn klanten het allerbeste vlees aanbieden.

Te druk voor een praatje, een goeie slecht grap of wat oprechte interesse, dat bestaat niet. Mijn klanten krijgen niet alleen het beste vlees, maar ook de aandacht en het advies dat ze verdienen. Juist dat maakt mijn vak zo machtig mooi!

Slagerij Lejeune De huidige generatie met Jean Maurice aan het roer.jpg